25 mei 2018

Vink Systemen aanwezig bij BIM Praktijkdag in Jaarbeurs

Donderdag 24 mei 2018 hebben medewerkers van Vink Systemen de BIM Praktijkdag bezocht. Organisatie door Cobouw, Jaarbeurs Utrecht en BIM Loket. De opmars van BIM is niet meer te stoppen. Steeds meer spelers in de keten zijn overtuigd van de meerwaarde die digitalisering biedt. Steeds meer bedrijven zijn aan de slag gegaan om BIM te implementeren en de kansen te benutten. En steeds meer professionals in ontwerp, bouw, opdrachtverlening en beheer hebben ervaring opgedaan met de toepassing van BIM in hun eigen praktijk. Dit geldt ook voor de werknemers van Vink Systemen die met BIM werken.

Meerwaarde van BIM

We weten met z’n allen steeds beter waar we het over hebben. We kennen de voordelen, maar zeker ook de struikelblokken. Op de BIM praktijkdag worden deze inzichten gedeeld. In een hoog tempo worden diverse praktijkcases doorlopen uit alle schakels van de keten: opdrachtgevers, ontwerpers, adviseurs, aannemers, installateurs, onderaannemers en toeleveranciers. Verder zijn– kort en krachtig – de laatste ontwikkelingen belicht op het gebied van protocollen, contractvorming en jurisprudentie. 

BIM praktijkdag

Tijdens de bijeenkomst werden presentaties gegeven door BIM ervaringsdeskundigen. Diepgang in onderwerpen zoals:

  • Hoe staan wij er BIM-technisch voor in Nederland en wat doet de rest van de wereld?
  • Hoe tillen we het samenwerken in het BIM-proces naar een hoger niveau?
  • Hoe wordt BIM toegepast bij Museum of the Future in Dubai en andere opmerkelijke projecten?
  • ‘Papierloos’ bouwen steeds vaker toegepast.
  • Kan je aanbesteden op basis van een 3D-model?
  • Is circulair bouwen de toekomst?
  • Wat kan en zal de BIM-toekomst ons brengen?

Voor de BIMmers en de (nog) niet BIMmers zeer zeker een ‘eyeopener’ en het bijwonen waard. Kortom Vink Systemen is weer een ervaring rijker in de wereld van BIM. Dit in combinatie met de reeds aanwezige kennis en kunde zijn wij klaar voor de volgende stap in de wereld van BIM, U ook?

Building Information Modelling (BIM)

BIM is de oplossing die er voor zorgt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn, werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continue beschikbaar en altijd actueel. Meer informatie over BIM lees je hier.