9 juli 2018

Team Vink Systemen draait op volle toeren bij Chemelot

In week 19 is Vink Systemen gestart met het uitvoeren van werkzaamheden op project Bright Houses. Hier wordt gewerkt op de Chemelot Campus. Hier verrijzen dit jaar twee nieuwe kantoorgebouwen met laboratorium- en kantoorfuncties, genaamd Bright House I en II. In beide gebouwen komen kantoren, laboratoria, onderwijs- en vergaderruimten. Inmiddels wordt er gewerkt op de vierde verdieping van bouwdeel X en bouwdeel Y gaat binnenkort van start. In totaal wordt er een kleine 10.000m² rechthoekige en 4.000m² ronde kanalen geleverd en gemonteerd. Er ligt een hoog bouwtempo op de bouw (circa 700 - 800m2 per week) en er is een strikt veiligheidsregime zoals wel bekend bij Chemelot. Hierbij is goede communicatie en samenwerking van groot belang. Op het project wordt gewerkt volgens uitgekauwde werkplannen en streven we naar maximale efficiency voor alle betrokkenen. Zo worden bijvoorbeeld de kanalen vooraf op de grond geïsoleerd.

Samenwerking

Net als Vink Systemen BV heeft ViPe Welding ook opdracht gekregen, maar dan om alle piping te verzorgen, in de vorm van leidingwerk en verdelers. Zowel Vink Systemen als ViPe Welding is onderdeel van de Vink Groep en kunnen hierdoor geïntegreerd samenwerken. Dit brengt voordelen met zich mee, denk hierbij aan gezamenlijk transport, coördinatie etc.