22 oktober 2018

Dakkanalen van project stadhuis Woerden staan er mooi bij

Het stadhuis van Woerden voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Het was te groot en verkeerde in een slechte conditie. Het stadhuis is fors kleiner geworden door flexibel inzetten van werkplekken en multifunctioneel gebruik van de raadzaal. Optimale dienstverlening aan de inwoners blijft hierbij belangrijk en centraal staan. Sinds kort zijn alle werkzaamheden afgerond. Het gebouw is nu na de renovatie van een G+ energielabel verhoogd naar een A+ label. In opdracht van BAM Bouw & Techniek heeft Vink Systemen de complete luchttechnische installatie(s) geleverd en gemonteerd.

De dakkanalen zijn uitgevoerd met behulp van PIR/POL luchtkanalen. PIR/POL luchtkanalen worden gemaakt van 30mm hardschuim platen met aan beide zijdes een aluminium folie 80 µm. De PIR/POL luchtkanalen zijn aan de buitenzijde afgewerkt met een vezel versterkte polyester bekleding en topcoating in RAL kleur. Deze luchtkanalen worden zo uitgevoerd dat de koppelingen op de bouwplaats van polyester worden voorzien, waardoor een water- en luchtdichte verbinding wordt gerealiseerd. De PIR/POL luchtkanalen van Vink Products BV worden geproduceerd conform de Luka kwaliteitsnormen en eisen.