20 november 2018

BIM als uitgangspunt bij realisatie project de Boer Rijnstaal

In opdracht van Energy Partners International gaan wij voor project de Boer en Rijnstaal de complete luchttechnische installatie(s) en componenten leveren en monteren. Het hele project wordt door onze opdrachtgever met BIM ontwikkeld, gecoördineerd en gerealiseerd. Een project dat volgens BIM werkmethodiek wordt gecoördineerd is de laatste jaren meer standaard dan uitzondering. Het fenomeen BIM blijft zich in hoog tempo ontwikkelen en opzetten. Met de tools die Revit van AutoCad beschikbaar stelt, krijgt Vink Systemen toegang tot de beste tools om productiviteit binnen de organisatie en samenwerking met externe partijen nog beter te laten verlopen. Modelleer, analyseer en simuleer systemen en constructies waarbij het hele proces direct wordt opgeslagen. Op deze manier is het mogelijk om optimaal te presteren, mee te gaan op het gebied van ontwikkeling/automatisering en een extra toegevoegde waarde creëren voor onze klanten.

Project de Boer Rijnstaal

Op bedrijvenpark het Klooster in Nieuwegein is een kavel bouwgrond verkocht waarop een bedrijfspand voor twee bedrijven wordt gebouwd. Civiele Technieken de Boer uit Nieuwegein en staalconstructiebedrijf Rijnstaal Alphen BV uit Alphen aan den Rijn gaan straks nog beter en meer samenwerken vanuit één pand. Het biedt een optimale bedrijfsvoering en grote mogelijkheden om te groeien. Tevens is het mogelijk om een duurzaam gebouw neer te zetten met onder andere zonnepanelen, oftewel voldoen aan een gedeelte van de eigen energiebehoefte. Bedrijvenpark het Klooster is een uitstekende locatie. Het park heeft een centrale ligging, is goed bereikbaar en duurzaam. Dit allemaal gelegen in een mooie groene omgeving en omgeven door water.

Building Information Modelling (BIM)

BIM is de oplossing die er voor zorgt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn, werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continue beschikbaar en altijd actueel. Meer informatie over BIM lees je hier.