27 november 2018

Werkzaamheden bij van Gelder groente & fruit in gevorderd stadium

De afgelopen maanden zijn doorlopend werkzaamheden uitgevoerd bij van Gelder groente & fruit. Dit prachtige familiebedrijf vestigt zich in 2019 op Nieuw-Reijerwaard en verlaat daarmee het huidige pand aan de Handelsweg in Ridderkerk. Door deze verhuizing keert het bedrijf terug naar de locatie aan de Krommeweg waar het in de jaren '50 allemaal is begonnen. Het nieuwe pand wordt ongeveer drie keer zo groot dan het huidige pand. Bij de bouw van het pand voeren begrippen als duurzaamheid, wordt uitgevoerd in BREEAM5 Outstanding, en innovatie de boventoon. Voor dit project hebben wij opdracht gekregen om diverse luchttechnische componenten en luchtkanalen te leveren en monteren. Deze opdracht is ons gegund door DWT Groep, een nieuwe opdrachtgever, waarmee de samenwerking tot nu toe zeer fijn verloopt.

BREEAM5 Outstanding

Vanuit de 5 sterren BREEAM ambitie zijn er een flink aantal duurzame maatregelen in het ontwerp van van Gelder opgenomen. Het meest innovatieve element is de klimaatinstallatie. Dit is een zeer belangrijk element gezien de functie van het gebouw. De warmtepomp zorgt ervoor dat er vrijwel geen gasverbruik is. Andere duurzame ontwerpmaatregelen zijn o.a. het opstellen van een vervoersplan, de installatie van laadpalen voor elektrisch vervoer en er is een ecoloog betrokken bij de sloop, het ontwerp en het bouwproces. Deze laatste zorgt ervoor dat de impact op flora en fauna gedurende het totale project beperkt is en de ecologische waarde tijdens gebruik toeneemt.