16 januari 2019

Werkzaamheden bij Hotel Poortgebouw halverwege

Medio augustus 2018 zijn wij gestart met het uitvoeren van diverse werkzaamheden bij Hotel Poortgebouw in Utrecht. In opdracht van Kemp Installatie uit Amstelveen leveren en monteren wij de complete luchttechnische installatie(s). In Hotel Poortgebouw gaan zich in de toekomst twee verschillende hotels vestigen met respectievelijk 128 en 192 kamers. De hotels vestigen zich op verdieping drie tot en met negen en hebben een totale oppervlakte van circa 11.600m². Op de begane grond, eerste en tweede verdieping van het gebouw is Nieuw Hoog Catharijne gevestigd, ook hier hebben wij de luchttechnische installaties verzorgd. 

Vanwege de ligging is het soms een logistieke uitdaging om onze luchtkanalen op het project te krijgen. Het gebouw staat midden in het centrum van Utrecht en daar kan niet zomaar met een hijskraan (op de weg) gehesen worden. Om deze reden zijn er drie keer 's avonds luchtkanalen en componenten gelost en gehesen. In de avond is het relatief eenvoudiger om de weg af te zetten. Op deze wijze heeft het verkeer en de omgeving zo min mogelijk hinder van onze werkzaamheden. 

In overleg met onze zusterorganisatie VHS Ventilatie & Hoogwerkersystemen BV is besloten om met twee kleine schaarhoogwerkers GS 1530 de werkzaamheden uit te voeren. Het pand is buiten al helemaal gereed en deze hoogwerkers passen in de lift. Deze machines wegen slechts 1.100kg per stuk en kunnen eenvoudig naar een andere verdieping worden getransporteerd, namelijk m.b.v. de lift. Verder gebruiken we hier ook een steiger van VHS en diverse montageliften inclusief verlenglepels. Deze bevorderen onze montagewerkzaamheden op locatie. Tot nu toe verlopen de werkzaamheden gestaag en zijn ongeveer halverwege. 

Indicatiecijfers werkzaamheden Vink Systemen BV

2.500m² Rechthoekig kanaalwerk
4.500m¹ Rond kanaalwerk
3.500m² Thermische isolatie
Reinheidsklasse L