22 januari 2019

Werkzaamheden voor Lorentz Leiden bijna ten einde

Het Leidse Stationsgebied gaat op de schop. Een gigantische toren met de naam Lorentz is het eerste grote bouwwerk van de herontwikkeling van het gebied. Het multifunctionele gebouw aan de Stationsweg maakt straks deel uit van de vernieuwde entree van Leiden, waar dagelijks zo'n 70.000 bezoekers passeren. Er wordt de komende twee decennia gewerkt om deze centraal gelegen plaats te transformeren naar een plek waar prettig gewoond, gewerkt en gewinkeld kan worden. Vink Systemen voorziet het gebouw Lorentz van de benodigde luchttechnische installaties. Zusterbedrijf VSL air-o-vent BV verzorgt de appendages voor dit prachtige BREEAM project.

De Lorentz

Het onderste deel van het bouwwerk is een donkerkleurig plintgebouw dat bestaat uit vier lagen. Hierin is ruimte voor winkels, kantoren, horecagelegenheden, parkeerplaatsen en een fietsenkelder voor 4.800 fietsen. Bovenop het plintgebouw staat een tweetal torens met 167 huurappartementen en een aantal penthouses. Bij elkaar heeft Lorentz een oppervlakte van 50.000 m2.

BREEAM

BREEAM is hét instrument om duurzaamheid van nieuwe en bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Lorentz heeft het BREEAM Very Good certificaat behaald met een score van 63,4% voor de kantoren. Dit is behaald door milieuvriendelijke maatregelen te treffen zoals zonnepanelen, een groen dak, een zuinige lift en koude- en warme terugwinning.