28 februari 2019

Werkzaamheden voor het Maria Montessorigebouw van start

Momenteel zijn wij bezig met werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het gebouw, dat het Maria Montessorigebouw gaat heten, wordt door Vink Systemen voorzien van de benodigde luchttechnische installaties en componenten. In opdracht van Croonwolter&dros Amersfoort wordt voor dit project onder andere geleverd:

  • 8.000 m2 rechthoekig gegalvaniseerd kanaalwerk
  • 2.000 m2 rechthoekig kunststof kanaalwerk uit sandwichpanelen
  • 3.500 m rond spiraal gefelst kanaalwerk
  • 410 ronde gegalvaniseerde regelkleppen
  • 800 m2 dampdichte isolatie Armaflex
  • 40 m2 brandwerende isolatie Rockwool
  • 8.000 m2 uitwendige isolatie Rockwool
  • Componenten als inspectieluiken, roostermonden, roosterbakken

Het Maria Montessorigebouw

De nieuwbouw van de faculteit is een uitbreiding van de Radboud Universiteit en staat in het teken van duurzaamheid. Het gebouw moet een prettige en inspirerende omgeving worden voor onderzoek, onderwijs en studie. De klimaatinstallaties werken enkel op plekken waar mensen aanwezig zijn, wat de faculteit energieneutraal gaat maken. De oplevering  van het Maria Montessorigebouw vindt plaats in 2020.