21 maart 2019

Sinds kort bezig bij Kunstenpand ‘Hart van Zuid’ Rotterdam

In opdracht van Hart van Zuid v.o.f. (een samenwerking tussen Heijmans en Ballast Nedam) verzorgt Vink Systemen de complete luchttechnische installatie voor het project Kunstenpand ‘Hart van Zuid’ in Rotterdam. Voor dit project leveren en installeren wij onder andere ruim 8.000m2 rechthoekig gegalvaniseerd kanaalwerk en zo’n 2.400m rond spiralo kanaalwerk. Van dit kanaalwerk wordt ruim 5.500m2 uitwendig geïsoleerd. Ook wordt er zo’n 1.000m2 dampdichte isolatie Armaflex en 100m2 akoestische isolatie Baryfoll toegepast.

De bouw van het kunstenpand is deel van de gebiedsontwikkeling ‘Hart van Zuid’ en wordt het levendige hart voor kunst en cultuur. ‘Hart van Zuid’ moet een blijvende fysieke en sociale impuls geven aan Rotterdam Zuid. Het nieuwe pand wordt een onderkomen voor Theater Zuidplein, een vestiging van de Bibliotheek Rotterdam en krijgt diverse andere culturele functies. Een uitgebreid programma op het gebied van kunst, cultuur, lezen en leren en sociale faciliteiten zorgen ervoor dat het Kunstenpand een belangrijke maatschappelijke functie zal vervullen voor het gebied.

Afbeeldingen zijn afkomstig van De Zwarte Hond