27 mei 2019

Bezoek BIM praktijkdag helpt ons verder te ontwikkelen

Donderdag 23 mei 2019 heeft Jeffrey Breedijk (BIM Modelleur), namens Vink Systemen, een bezoek gebracht aan de BIM Praktijkdag. De BIM praktijkdag wordt georganiseerd door Cobouw en Jaarbeurs Utrecht. Hoewel alle bedrijven in de bouwsector in principe over dezelfde tools en technieken beschikken, is het ene bedrijf succesvoller met BIM dan het andere. Acceptatie en implementatie van BIM is om allerlei redenen nog niet overal op het gewenste niveau. Toch wordt al op veel plekken met complexe modellen aan interessante projecten gewerkt. Tijdens de BIM praktijkdag worden diverse inzichten m.b.t. BIM, "lessons learned" en "the next step" gedeeld. Een nuttige dag om bij te wonen.

Meerwaarde van BIM

We weten met z’n allen steeds beter waar we het over hebben. We kennen de voordelen, maar zeker ook de struikelblokken. Op de BIM praktijkdag worden deze inzichten gedeeld. In een hoog tempo worden diverse praktijkcases doorlopen uit alle schakels van de keten: opdrachtgevers, ontwerpers, adviseurs, aannemers, installateurs, onderaannemers en toeleveranciers. Verder zijn– kort en krachtig – de laatste ontwikkelingen belicht op het gebied van protocollen, contractvorming en jurisprudentie. 

Building Information Modelling (BIM)

BIM is de oplossing die er voor zorgt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn, werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continue beschikbaar en altijd actueel. Meer informatie over BIM lees je hier.