30 maart 2021

Uitzonderlijke werkzaamheden bij het hoofdkantoor van Shell

In opdracht van Kuijpers Centrale Projecten verzorgt Vink Systemen de complete luchttechnische installatie voor het hoofdkantoor van Shell. Dit betreft het leveren, monteren en bedrijfswaardig opleveren van de luchtbehandelingsinstallatie ten behoeve van het renovatieproject van Shell’s monumentale gebouw uit 1917 aan Carel van Bylandtlaan 30, ook wel C30 genoemd, in Den Haag.

Op dit project worden zeer uitzonderlijke werkzaamheden verricht door het uitvoerende team. Er worden namelijk kanalen gemonteerd in een dakkap, welke circa 110 jaar oud is. De leeftijd, alsmede de monumentale status, betekenen dat de werkzaamheden zeer secuur en conform regels uitgevoerd moeten worden. De luchtkanalen worden aangesloten op 52 dakkapellen en verzorgen de retour- en toevoerlucht van 13 luchtbehandelingskasten die in de kelder staan opgesteld. Drie luchtbehandelingskasten staan op zolder. De retour- en toevoer van lucht wordt door het pand begeleidt door middel van 12 schachten. Tot slot worden al deze kanalen geïsoleerd met 13 of 25mm ArmaFlex. Al met al is dit een gigantische indrukwekkende uitdaging voor de uitvoering en montage, maar uiteraard zien wij het eindresultaat met vertrouwen tegemoet.