24 mei 2022

Geslaagde (her)certificering VCA 2017/6.0

Het huidige VCA certificaat van Vink Systemen verloopt in juni. Om deze reden heeft in de maand april een hercertificering plaatsgevonden. Deze hercertificering is uitgevoerd conform de norm VCA 2017/6.0. Tijdens de audit wordt het de hele organisaties kritisch beoordeeld op het gebied van veiligheid en hebben twee grondige inspecties plaatsgevonden bij twee lopende projecten. Via de auditeur hebben wij vernomen dat er geen afwijkingen zijn geconstateerd. Dit betekend dat Vink Systemen de eerstvolgende drie jaar in het bezit is van het VCA certificaat, waarbij nog wel jaarlijks een VCA-audit verplicht is. 

VCA heeft natuurlijk een positief effect binnen uw bedrijf: medewerkers krijgen meer inzicht in de risico’s van hun werkzaamheden. En worden zich daardoor meer bewust van veiligheid en gezondheid op de werkplek. Dit heeft ook is ook weer een groot voordeel voor uw bedrijf aangezien de kans op (bijna) ongevallen wordt verkleind.

VCA in het kort

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een programma dat uw bedrijf helpt om veilig en gezond te werken en het aantal ongevallen te verminderen. VCA is bedoeld voor bedrijven die veilig en gezond werken belangrijk vinden en hierin structureel willen investeren. En dan vooral voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken. Denk aan constructie- of onderhoudswerkzaamheden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.