EDGE Amsterdam

In opdracht van Bosman Bedrijven verzorgt Vink Systemen de complete luchttechnische installatie voor het project EDGE in Amsterdam. EDGE Amsterdam West is een 48.000m² grote herontwikkeling van een kantoorgebouw uit 1970. Het gebouw is ontworpen door voormalig de Architekten Cie architect, Oyevaar. Basisweg 10, is gelegen in de transformerende buurt van Amsterdam West met APG en Alliander als hoofdhuurders. Het gebouw wordt opgewaardeerd tot een geavanceerd en duurzaam kantoorgebouw, dat voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van duurzaamheid, technologie en gezondheid.

Een nieuwe en spectaculaire glazen koepel wordt op het gebouw geplaatst. Zo wordt de ongebruikte buitenruimte getransformeerd tot het nieuwe hart van het gebouw. Het wordt een ontmoetingsplek met veel natuurlijk daglicht, waardoor meer kwalitatieve werkplekken gecreëerd kunnen worden. De koepel heeft een micro geometrisch ontwerp die een knipoog werpt naar de denkwijze van Oyevaar.

Alle gevels van het gebouw worden volledig gerenoveerd. De ramen zijn vervangen door nieuwe en hoge erkers met hoog kwaliteitsglas. Het karakter van het bestaande gebouw blijft behouden door het huidige ritme van bakstenen, erkers en horizontale aluminium lamellen te respecteren bij de herontwikkeling.

De voormalige buitengevel in het atrium heeft een nieuwe vorm en nieuwe materialen gekregen. Door deze volledig te beglazen, krijgen de diepe kantoorverdiepen meer natuurlijk daglicht. De liftschachten zijn vervangen door vier prominente trappen, om zo de huurders te begeleiden in de gezonde keuzes. De eerste verdieping is voorzien van grote terrassen, om extra ontmoetingsplekken te creëren. Tevens is dit de ideale plek om het atrium en de koepel te ervaren.

Projectgegevens

  • Projectnaam: EDGE Amsterdam
  • Plaats: Amsterdam West
  • Marktsegment: Utiliteit renovatie
  • Opdrachtgever: Bosman bedrijven

Indicatiecijfers werkzaamheden 

  • 13.000 m² rechthoekig gegalvaniseerd kanaalwerk
  • 7.000 m1 rond spiraal gefelst kanaalwerk
  • 15.000 m² geïsoleerd kanaalwerk
  • 750 m² inwendig behandeld kanaalwerk