Hotel Poortgebouw Utrecht

Vink Systemen is halverwege met de werkzaamheden voor het project Poortgebouw in Utrecht, waar twee hotels in gehuisvest worden. In het Utrechtse Poortgebouw komen vestigingen van de hotels Crown Plaza en Hampton by Hilton, met respectievelijk 128 en 192 kamers. Zij gaan zich vestigen op de derde tot en met negende verdieping met een totale oppervlakte van 11.600m2. Het Poortgebouw is gelegen aan het winkelcentrum Hoog Catharijne. Het Poortgebouw zal, wanneer het af is, bestaan uit 25.000m2 winkelruimte, food & beverage en hotelvastgoed. In opdracht van Kemp Installatie B.V. leveren en monteren wij de complete luchttechnische installatie(s).

Indicatiecijfers

  • 3.000m² rechthoekig gegalvaniseerd kanaalwerk
  • 4.500m¹ rond spiralo kanaalwerk
  • 3.500m² uitwendige isolatie
  • Reinheidsklasse L conform LUKA Kwaliteitshandboek

Project Poortgebouw

Door de ligging van het Poortgebouw is het soms een logistieke uitdaging om luchtkanalen op het project te krijgen. Doordat het gebouw midden in het centrum van Utrecht ligt kan daar niet zomaar met een hijskraan vanaf de weg gehesen worden. Hierom zijn er meerder malen 's avonds luchtkanalen en componenten gelost en gehesen. In de avond is het eenvoudiger om de weg af te zetten en wordt het verkeer en de omgeving zo min mogelijk gehinderd.

Tijdens de werkzaamheden voor dit project gebruiken wij hoogwerkers, steigers en liften van onze zusterorganisatie VHS Ventilatie & Hoogwerkersystemen BV. In overleg is besloten om onder andere gebruik te maken van twee kleine schaarhoogwerkers GS 1530. Het pand is van buiten al helemaal gereed en deze hoogwerkers vanwege hun beperkte gewicht (1.100kg) eenvoudig per lift naar andere verdieping worden vervoerd. Ook maken we gebruik van een steiger van VHS en diverse montageliften inclusief verlenglepels. Het gebruik van deze producten bevorderen de montagewerkzaamheden op locatie.