The Accelerator Utrecht

In opdracht van BAM bouw en Techniek gaat Vink Systemen aan de slag voor project ‘The Accelerator’. The Accelerator wordt het nieuwe research & development innovatiecentrum van Kadans Science Partner. Deze gaat zich vestigen in het Utrecht Science Park, een van de top science parken van Nederland.

Het innovatiecentrum gaat huisvesting bieden aan groeiende, innovatieve bedrijven welke werkzaam zijn in life sciences en de health sector. Het bedrijf gaat in verschillende functies voorzien. Naast dat het kantoor- laboratorium- en parkeerruimtes gaat bevatten, heeft het ook een auditorium voor 250 personen, ‘meet & greet’ faciliteiten en algemene voorzieningen als een vergadercentrum en uitgebreid restaurant.

De bouw van het project is onlangs van start gegaan. Rond oktober kan ook Vink Systemen werkzaamheden gaan uitvoeren. Vink Systemen gaat de volledige luchttechnische installaties voor het nieuwe innovatiecentrum leveren en monteren.

Voor het project worden diverse soorten kanaalwerk aangeleverd en gemonteerd. Doordat het gebouw huisvesting geeft aan laboratoriumruimtes moeten meerdere kanalen inwendig behandeld worden. De kanalen worden inwendig voorzien van een zuurbestendige coating om chemische lucht uit de laboratoriumruimtes af te voeren. Hiernaast wordt er een grote hoeveelheid geïsoleerd kanaalwerk geplaatst op het dak. Deze kanalen zijn geïsoleerd met wol en/of Armaflex, en afgewerkt met UV– en buitenluchtbestendige beplating.

De luchttechnische installaties van Vink Systemen gaan het volledige gebouw voorzien van het gewenste binnenklimaat. De oplevering van het project staat gepland voor 2022.

Projectgegevens

  • Projectnaam: The Accelerator 
  • Plaats: Utrecht Science Park
  • Marktsegment: Life Sciences
  • Opdrachtgever: BAM Bouw en Techniek
  • Reinheidsklasse: M en deels H

Indicatiecijfers werkzaamheden 

  • 10.000 m² Rechthoekig gegalvaniseerd kanaalwerk
  • 2.500 m1 Rond spiraal gefelst kanaalwerk
  • 10.000 m² geïsoleerd kanaalwerk
  • 3.000 m² inwendig behandeld kanaalwerk

Via onderstaande HD webcam kunt u de bouw van The Accelerator live volgen. Zo krijgt u inzicht in de voortgang van het bouwproces en de activiteiten die op de bouwlocatie plaatsvinden.

Bron afbeeldingen: Kadans Science Partner